De Amsterdamse ondernemer Sarriel Taus onderneemt al sinds 2004 altijd net even anders. Hij is de ondernemer achter onder andere restaurant Fifteen, het voormalige restaurant van Jamie Oliver in Amsterdam, en World of Food, het multiculturele foodcourt in de Bijlmer. Wat zijn de belangrijkste lessen van Taus?

  •  Leiderschap verandert van hard en autoritair naar duidelijk maar begripvol. Er komt meer ruimte voor empathie in ondernemerschap. Bedrijven die een veilige cultuur hebben zijn aantrekkelijker als werkgever.

  • Wide awoke. De horeca moet begrip tonen voor de drempels die het werk in andere culturen opwerpt. Volgens Taus hopen nog veel ouders van Surinaamse of Antilliaanse afkomst eerder dat hun kinderen arts of advocaat worden. Bovendien zijn donkere medewerkers, met name in de keuken, heel dun gezaaid. Wees je bewust dat dit een drempel opwerpt als je voor de broodnodige medewerkers kijkt naar de groeiende groep kleurrijke Nederlanders.

  • Intrinsieke motivatie. Sarriel Taus krijgt dingen voor elkaar omdat hij graag dingen voor een ander doet. Dat verklaart hij vanuit zijn culturele achtergrond waarin de groep belangrijker is dan het individu. Dat zorgt voor warmte, loyaliteit en gemeenschapszin in de bedrijven die hij opricht.

CV Sarriel Taus

Sarriel Taus begon in 2004 als ondernemer in de horeca met Fifteen in Amsterdam. Daarna werkte hij onder meer bij de Foodtruckcompany,  startte hij foodhal World of Food in de Bijlmer, initieerde hij de terugkeer van de markt in Amsterdam-Zuid en sinds 2019 is hij managing partner bij Droog, een evenementlocatie met exposities en horeca in het centrum van Amsterdam.

Luister hier naar de Food Inspiration podcast met Sarriel Taus: