Cityguides

Onze selectie van nationale en internationale hotspots

Amsterdam
Met horecazaken die als paddestoelen uit de grond schieten, lijkt Amsterdam de brainport van de Nederlandse gastronomie. Van zien en gezien worden in Zuid tot rauw en industrieel in Noord, Amsterdam heeft het allemaal. Hoewel de stad lang niet altijd een graadmeter van de rest van het land is, volgen de trends in Amsterdam elkaar in rap tempo op.
13 locations
Austin
‘Everything is bigger in Texas’, is de slogan van deze op een na grootste staat van de Verenigde Staten. We waren in hoofdstad Austin, de hipste stad van het zuiden, waar dit totaal niet lijkt te gelden. De stad doet zelfs een beetje Europees aan. We maakten een selectie van de meest interessante foodconcepten.
14 locations
Beijing
Beijing of Peking is de hoofdstad van China. Met meer dan 20 miljoen inwoners is het een van de grootste steden ter wereld. China heeft de toekomst. En het verleden. Een beschaving waarin eten en drinken een belangrijke rol spelen. Chef Han runde jarenlang onder meer restaurant Han Ting* in Den Haag, en zet momenteel meerdere nieuwe restaurants op in China, waarvan de eerste onlangs opende. Hij gidst ons langs zijn hotspots in de Chinese hoofdstad, dit zijn de hotspots van Peking alias Beijing.
6 locations
Berlijn
De jonge generatie Berlijnse foodondernemers zet de Duitse keuken op de culinaire wereldkaart. Chefs zijn trots om producten en ingrediënten uit hun eigen stad te serveren. Brutaal lokaal noemen ze dat. Ze zijn 100% real, 0% fake en zijn niet bang om vegetarisch en veganistisch te koken.
21 locations
Boedapest
Met respect voor tradities zijn het jonge Hongaarse chefs die de nationale keuken opnieuw uitvinden in Boedapest. De jonge generatie is de eerste die geen last meer heeft van de erfenis van het communisme. Deze vrijheid stimuleert de creativiteit en innovatiedrang. Van new jewish tot klassiek Hongaars. Van neo-bistro tot ramen. Van vegan tot Mexicaans. Budapest got the best!
0 locations
Brussel
Brussel is een melting pot van meer dan 180 nationaliteiten die het tot een van de meest kosmopolitische steden van de wereld maakt. Brussel is een stad voor cultuurliefhebbers, lekkerbekken en feestvierders met een enorm gevarieerd gastronomisch landschap.
32 locations
Canggu
Canggu is een kustplaats op het Indonesische eiland Bali. Een perfect eco-systeem voor startende food concepten en een walhalla voor foodies. Bali is een ware smeltkroes van culturen en één die de laatste decennia sterk in opmars lijkt te zijn is de ‘backpackers-cultuur’, aangevoerd door surfende millennials op teenslippers die de straten van Canggu bevolken. Een belangrijke factor is ook dat deze twintigers en dertigers doorgaans kritisch zijn en zich gretig laten leiden door sociale media als instagram.
8 locations
Eindhoven
Eindhoven staat bekend als de stad van techniek, kennis en design. Steeds meer hoogopgeleiden uit binnen- en buitenland trekken vanwege die reden naar de stad. Daar ontdekken ze dat de bourgondische gewoontes perfect samen gaan met innovaties, ook op het gebied van eten, drinken, slapen en gastvrijheid.
0 locations
Gent
Gent staat niet alleen bekend om zijn historische waarde maar heeft door de vele studenten ook een hip en trendy karakter. Je vindt er naast heel wat gevestigde waarden ook tal van vernieuwende concepten en originele foodconcepten. Of je nu op zoek bent naar een snelle hap, een uitgebreid diner of een biertje in een typisch stadscafé.
11 locations
Lissabon
Lissabon is de grootste stad van Portugal. Authentiek, charmant en liefelijk. Lissabon ademt mediterrane sferen. De vele restaurants, bars en terrassen zijn erg uitnodigend. Er is voor iedereen wel een plek te vinden.
8 locations
Londen
Londen is een van dé foodcapitals van de wereld. Een stad waar je de variëteit in foodservice en retail kunt blijven (her)ontdekken. London biedt de perfecte mix van traditie en innovatie. Van tijdloze en klassieke concepten tot hippe vernieuwende outlets en pop-ups.
15 locations
Los Angeles
In LA liggen de future food trends voor het oprapen. Smaakvol eten dat bijdraagt aan een betere gezondheid van mens, dier en planeet gaat de toekomst van food domineren. Niet alleen willen consumenten een betere fysieke en mentale gezondheid, maar ze willen dat ook sociaal, spiritueel en planetair.
14 locations
Maastricht
Maastricht, de stad van André Rieu, TEFAF en vasteloavend. Als we het food-aanbod van de hoofdstad van Limburg de afgelopen decennia moeten typeren, dan ging dat hoofdzakelijk om bourgondisch genieten. Maar Maastricht heeft inmiddels meer te bieden dan dat. En dat bewijzen deze concepten.
0 locations
Miami
In Miami vind je Wynwood: een voormalig industrieel district dat tegenwoordig bruist van de creatieve ondernemers. Waar kunstenaars zich vestigen en nieuwe horecaconcepten ontstaan. Food Inspiration trok naar Miami, en selecteerde voor jou de hotspots van deze buurt.
5 locations
San Sebastián
San Sebastián ligt in het Noorden van Spanje in de regio Baskenland. De kustplaats is bekend vanwege het Koninklijke tintje. Volgens velen is het de mooiste stad van Baskenland, waar tradities belangrijker zijn dan trends. Fastfoodrestaurants vind je er amper. Hier proef je de Spaanse en Baskische keuken zoals ze horen te zijn. We presenteren je de hotspots van San Sebastián.
7 locations
Tel Aviv
Tel Aviv is het soort stad dat je aan veel verschillende steden doet denken. Het is deels hipster Berlijn, deels bruisend New York en deels Los Angeles zonnig en ontspannen. Maar Tel Aviv houdt ook zijn eigen unieke sfeer. Het is een westerse stad in het Midden-Oosten waar de sporen van cultuur en geschiedenis nog goed terug te zien zijn.
8 locations
Tilburg
Experimenteel, rauw, tegendraads, daadkrachtig, sociaal en humor. Dat zijn de woorden die Tilburg omschrijven. Bekend om de Tilburgse Kermis, textiel en Schrobbelèr. Van oudsher was ze een industriestad. Nu een studentenstad, kunststad en FOODstad! Met de Spoorzone als één van de vele plekken in Tilburg die op gebied van Food volop in ontwikkeling is. Wat zijn de go-to places in 013?
8 locations
Utrecht
Utrecht aka de Domstad, klein Amsterdam of U'tje. De stad van de grachten met terrassen aan de werf, de universiteit en de tourstart. Maar niet zo vaak hoor je mensen praten over de Utrechtse horeca en food scene, terwijl er genoeg concepten te spotten zijn in 030. Van hippe concepten tot evergreens.
9 locations