De beperkingen van coronatijd leiden tot zorgen en frustratie, maar ook tot veel creativiteit én een gevoel van nostalgie: vroeger was alles beter. Tel die twee bij elkaar op en je krijgt deze fotoserie van fotografe Ann-Sophie Deldycke: Eat this!

Coverfoto: Jello o'clock

Deldycke (1987) combineert haar liefde voor eten, reizen en het leven in haar werk als freelance fotografe. Normaal reist ze de wereld rond om reportage- en foodfoto’s te maken. Het afgelopen jaar kon dat niet, dus focuste ze zich op het project ‘Eat this!’. Hiermee stapte ze uit haar comfortzone en maakte ze geposeerde portretten in combinatie met gerechten uit langvervlogen tijden. Deldycke is al jaren gefacineerd door old school food uit de jaren zestig en zeventig.

Ooit vond ze een receptenkaart van Weight Watchers uit 1969 met een Frankfurterworstentaart. "Heerlijk fout!" Dit werd de inspiratiebron voor de reeks. De gerechten creëerde ze samen met patissier en foodstyliste Celina Kleinert. De gerechten zien er, volgens Deldycke, vaak hilarisch uit. De titels voegen er nog een vleugje ironie aan toe. 

All dressed up and nowhere to swim

Take it with a pinch of salt

Better alone than in bad company

On a roll

Fishy business

Hole in one