Restaurant De Librije in Zwolle start vandaag met inroom dining. Zes klassieke gerechten met begeleidende wijn in een van de achttien hotelkamers die bij het restaurant horen. Jonnie en Thérèse Boer leggen uit hoe ze de beleving van de Librije naar de suites brengen.

Foto en video door: De Librije

Thérèse: “Het is ontstaan omdat we al lang niets mogen. We schatten nu in dat we pas in mei weer open kunnen. In het begin zagen we het niet zo zitten. Hoe doe je dat nu precies, dineren op je kamer? Kunnen we wel de beleving bieden die onze gasten van ons verwachten? Maar we weten ook dat er collega’s ervaring hebben met dit concept.”

Jonnie: “Je stelt voortdurend de datum van heropening uit. Je denkt in december dat we eind januari weer open mogen. Dan wordt het maart, april zit er ook niet in. Nu wordt het waarschijnlijk mei of misschien zelfs juni. Dus hebben we de knoop onlangs doorgehakt.”

“Tussendoor gerechten brengen is niet te belopen voor de bediening. Ons team had tijdens de tryout al 25 kilometer op de stappenteller staan.”

Thérèse: “We hebben bewust gekozen voor een menu met zes klassiekers uit onze keuken van de afgelopen dertig jaar (zie video). Prachtige smaken, die kunnen niet fout gaan. Het zijn gerechten die voor de keuken fijn zijn om te maken. We kunnen niet zoals in het restaurant meer gangen serveren en al die kleine gerechtjes tussendoor aan tafel brengen. Dat is niet te belopen voor de bediening. Ons team had tijdens de tryout al 25 kilometer op de stappenteller staan.”

Jonnie: “Om 18.30 als het diner begint, komen we ook live in de kamer via de televisie. Via onze iPad heten we onze gasten welkom. We leggen het menu uit en lichten de wijnen toe. De rest van de avond zijn er live beelden vanuit de keuken. De gasten zien dan hoe hun gerechten worden afgemaakt.”

“Via de iPad heten we onze gasten welkom. We leggen het menu uit en lichten de wijnen toe. De rest van de avond zijn er live beelden vanuit de keuken.”

Thérèse: “De kamerdeuren staan tijdens het diner open. We brengen het eten tot aan de deur. We zetten de borden op een plateau voor ze neer zodat de gasten het zelf kunnen pakken. Er is een wijnarrangement bij. Alle wijnen hebben we in leuke kleine flesjes gedaan die in de minibar klaar staan of in de kamer. Het bestek en glaswerk staat ook klaar.”

Jonnie: “We hebben eigenlijk van de hotelkamer een mini-restaurant gemaakt. We hebben een restauranttafel neergezet met twee stoelen, de suites zijn gelukkig groot genoeg hiervoor.”

Thérèse: “Het bestek zit in een klein houten kistje op volgorde gelegd van het menu. We hebben een spotify playlist met alle muziek van De Librije die ze kunnen opzetten om in ons sfeertje te komen. We hebben de tryout gedaan met vaste gasten die de beleving goed kunnen beoordelen. Die zeggen dat onze kamers heel gezellig zijn om er te eten. We bieden inroom dining aan op vrijdag en zaterdag. En we blijven dit doen totdat we weer open mogen. Als het goed loopt kunnen we na de Pasen dit ook de donderdag gaan aanbieden.”