Naast sterk stijgende kosten is het schreeuwende tekort aan personeel momenteel de grootste zorg voor veel horecabedrijven. Uit onderzoek van GROUP7 (professional community scan, maart 2022) blijkt dat veel horecaondernemers en chefs zich genoodzaakt zien om anders te gaan koken. Bijvoorbeeld door recepten simpeler te maken of de kaart te verkleinen. Ook slim combineren van de juiste ingrediënten helpt.

Voor de lunchpiek is het essentieel gasten snel van een heerlijke sandwich te kunnen voorzien. Maar hoe doe je dat als je je personeelsrooster nauwelijks rond kunt krijgen? Snelheid in de keuken betekent betere doorstroom in het restaurant of op het terras... dus méér omzet. Kies daarom voor smakelijke, hoogwaardige producten die makkelijk te verwerken zijn én voor een kleiner basisassortiment in je keuken. Dat scheelt tijd, geld en derving.

Combineren kun je leren

Vandemoortele denkt graag mee met de uitdagingen in de keuken en biedt receptinspiratie voor een ‘snelle’ menukaart op basis van de 3x3x3-formule. Met een smaakvolle basis van 3 broodjes, 3 dressings en 3 klassieke hero-ingrediënten biedt Vandemoortele inspiratie voor het maken van maar liefst 27 verschillende sandwiches. Combineer dit met een kleine selectie aan andere (verse) ingrediënten voor een verrassende variëteit op jouw menukaart. Méér rendement door meer snelheid & minder derving.

3 x 3 x 3-formule

Met 3 hardlopers uit het broodassortiment, 3 eenvoudig te combineren romige dressings en 3 klassieke ingrediënten uit de (lunch)keuken, maak je het jezelf en je medewerkers een stuk makkelijker tijdens de piekdrukte!

3x brood

Met Fully Baked Broodjes kun je na ontdooien direct aan de slag om te beleggen. Flashbake of gril enkele minuten voor een lekker krokante korst. Super quick & tasty.

  • Fossette (Banquet d’Or): een wit vloeroven broodje met een karakteristiek uiterlijk. Gemaakt op basis van tarwe, zuurdesem en olijfolie uit de eerste persing.

  • Baguelino donker meergranen (Banquet d’Or): dit ambachtelijke, bebloemde broodje is gemaakt op basis van tarwe, rogge, haver, desem, zonnebloempitten en lijnzaad.

  • Lanterna Focaccia Ligure Sandwich: een broodje naar authentiek Italiaans recept, met licht krokante korst, zachte kruim en extra vergine olijfolie.

3x dressing

Door een frisse dressing te gebruiken op brood boost je de smaak van jouw sandwiches. Hierdoor kun je slim besparen op andere, vaak duurdere, ingrediënten. De Risso dressings zijn rijk van smaak en verkrijgbaar in 6 populaire en vernieuwende smaken. In dit concept gebruiken we als dressings de olijfoliedressing, vegan bieslookdressing en de yoghurt-paprikadressing.

3x hero ingredients

De laatste ‘3’ vul je in met 3 basisingrediënten die de hero zijn voor jouw sandwich: beleg je sandwiches met een heerlijke basis van kip, avocado of oude kaas. Door slim te combineren kun je makkelijk variëren vanuit een selecte basis!

Klaar in een handomdraai

Met de Fossette vloerbroodjes en de vegan bieslook dressing maak je in een handomdraai drie heerlijke broodjes:

  • FOSSETTE AVOCADO met krokante kikkererwten en verse spinazie Dit 100% vegan broodje met avocado en spinazie wordt op smaak gebracht met de frisse bieslook dressing van Risso. Met de geroosterde kikkererwten voeg je een heerlijke, verantwoorde crunch toe.

  • FOSSETTE GEGRILDE KIP Besmeer het broodje met de Risso dressing bieslook. Beleg met sla en kip. Werk af met plakjes gekookt ei en komkommer.

  • FOSSETTE ROSBIEF Besmeer het broodje met de Risso dressing bieslook. Beleg met rosbief en rucola sla. Strooi gesnipperde oude kaas en pijnboompitjes eroverheen. 

Benieuwd naar de andere slimme en snelle combi’s?

Ontdek de recepten »