Iedere maand zet Food Inspiration een foodstart-up in de spotlights. Een nieuwkomer met een innovatief product of idee. Deze maand: Babefoods, een producent van culinaire babyvoeding ontwikkeld in samenwerking met sterrenchefs. We spraken met oprichtster Jasmine van der Weele.

De eerste duizend dagen van het leven zijn voor baby's de belangrijkste op het gebied van groei en smaakontwikkeling. Wanneer kinderen al op jonge leeftijd gewend raken aan verschillende smaken en structuren, zullen ze daar later profijt van hebben, zo blijkt uit onderzoek. Vanuit die gedachte ontwikkelde Jasmine van der Weele Babefoods. De lijn van biologische babyvoeding is sinds september 2021 op de markt. De producten zijn verkrijgbaar via onder andere Bol.com, Amazon, Gorillas en bij alle SPAR supermarkten. 

Samenwerking met Jonnie Boer*** en Sidney Schutte**

Ook twee van de beste sterrenchefs van Nederland, Jonnie Boer*** (De Librije) en Sidney Schutte** (Spectrum, Waldorf Astoria Amsterdam), hoorden van Babefoods en waren gecharmeerd van de filosofie. Er ontstond een samenwerking waarbij beide chefs speciaal voor Babefoods een eigen maaltijd ontwikkelden. Jonnie Boer creërde een frisse smaak met een combinatie van pompoen, mango en kiwi aangevuld met havermout en banaan. Sidney Schutte ontwikkelde een gerechtje met rode biet, frisse appel, kokosmelk, verse kruiden en specerijen.

Jasmine van der Weelde en Jonnie Boer***

Jonnie Boer: "Ik vind het heel belangrijk dat kinderen de beste kwaliteit voeding krijgen. Als het ook nog eens heerlijk smaakt kunnen ouders met hun kinderen direct een gezonde leefstijl ontwikkelen."

Productie en kookproces

Alle gerechten van Babefoods zijn biologisch. De productie wordt verzorgd door het Amsterdamse familiebedrijf Kesbeke, bekend van de tafelzuren. Het bereidingsproces is gericht op maximaal vitaminebehoud. Om de voeding op een natuurlijke manier houdbaar te maken, wordt het licht aangezuurd met citroensap zonder dat het zuur de overhand neemt.

Toekomstdroom

Wat de verdere ambitie is van Van der Weele? Als jong meisje van 14 jaar vluchtte ze vanuit Iran naar Nederland. Na het leren van Nederlands en de afronding van haar rechtenstudie had ze een droom: mensen in Nederland net zo laten genieten van lekker en gezond eten als dat zij gewend is vanuit haar thuisland en haar Perzische roots. Haar eerste lijn is nu gericht op baby's en bevat zes verschillende smaken. Het is haar ambitie om zich hierna te richten op gezonde en smaakvolle gerechten voor ouderen.