3D-printer zorgt voor revolutie binnen de Foodbranche. Massaproductie was nog nooit zo gepersonaliseerd.

Met de start van de 20e eeuw werd de eeuw van voedingsmassaproductie ingeluid. De 21e eeuw kan de eeuw worden waarbij alles voor iedereen op maat is gemaakt, met dank aan de 3D-printer. De samenwerking tussen de Cornell Creative Machines Lab in Amerika en Natural Machines uit Barcelona zouden naar eigen zeggen wel eens voor die omslag kunnen gaan zorgen.

Krachten bundelen
Een onderdeel van de Cornell University, de Cornell Creative Machines Lab, heeft 3D-printer prototypes ontwikkeld die op dit moment in staat om eigen nuggets, cakes, noodles en hamburgerbroodjes te printen. Natural Machines probeert zijn eigen 3D-geprinte territorium af te bakenen door producten als pasta, brood en decoraties voor voeding te verstrekken. Zij zijn op dit moment bezig om de printers voor de consument toegankelijk te maken.