Studenten van de @academieTwente koken een Health Cuisine menu onder leiding van @nicodingemans.

Op dinsdag 4 maart stonden de studenten van de Cas Spijker Academie Twente te zwoegen in de keuken om een zes gangen Health Cuisine menu te creëren. De jonge culinaire talenten lieten veertig gasten proeven dat gezond en haute cuisine uitstekend samen gaan.

Gezonde gastronomie
Hotello Nico Dingemans geeft als gastdocent de Health Cuisine lessen. Studenten reageerden enthousiast op de eerste Health Cuisine les, waardoor het verder ontwikkeld is tot drie lessen. De laatste les vond plaats op 4 maart in de vorm van een uitgebreid menu met exotische ingrediënten zoals aloë vera, kurkuma en bonbons van pure chocolade. Verder werden er ook Twentse superfoods zoals geitenkaas, rode biet en kastanjes gebruikt.

Landelijke primeur
Het Health Cuisine menu bleek een landelijke primeur en werd geserveerd in Restaurant Chronos in Almelo. Chronos is het opleidingsrestaurant van het ROC van Twente en wordt gerund door studenten van de opleidingen Manager/Ondernemer horeca en Fasttrack hospitality manager.