Vrouwen bekoren met je zaak is niet zo eenvoudig. Wat moet je wel en wat vooral niet doen om een vrouwenhart te winnen?

Veranderende eetgewoontes, social media en vervagende rolpatronen zorgen ervoor dat deze belangrijke consumentengroep kritischer is geworden dan voorheen. En niet alleen over het menu, maar over alles dat er omheen draait. Nog meer dan lekker eten, willen vrouwen vooral een aangename tijd doorbrengen.

Het blijkt vaak om kleine dingen te gaan, maar die dingen zijn wel heel belangrijk. Zaken die je niet zou vermoeden, en die je als ondernemer gemakkelijk kunt veranderen of vermijden. We schuimden het internet af en hebben een lijstje samengesteld van de meest voorkomende klachten over de horeca op vrouwelijke blogs en review sites.

Aparte dessertkaart

Veel vrouwen kiezen vaak tussen of een voorgerecht of een dessert. Als het dessert op een aparte kaart is, vinden ze het irritant dat ze die keuze niet kunnen maken.

Geen reserveringen

Als er iets is dat vrouwen niet graag hebben, dan zijn het overvolle zaken waar ze moeten zoeken en wachten op een vrij plekje. Dit wil niet zeggen dat ze drukte vermijden. Nee, in het café of in een club stoort het niet. Maar als het op restaurantbezoek aankomt, dan willen ze rustig kunnen genieten, met (net) genoeg ruimte om hen heen.

Flauwe veggie alternatieven

Veel zaken hebben een zwak vegetarische alternatief. Vaak zie je Griekse sla of een flauwe groenteschotel dat het niveau van de gangbare gerechten nauwelijks benadert. Bied dus voldoende kwalitatieve en smakelijke vegetarische alternatieven, die fris en licht zijn met bijvoorbeeld couscous, taboule, quinoa of bulgur.

Handdrogers ipv handdoeken

Hete lucht uit een roestig bakje waarin duizenden bacteriën huizen bweerk! Handdrogers zijn een van de grootste afknappers in toiletten. Zorg daarvoor in de plaats voor mooie, zachte handdoekjes, zachte zeep en eventueel een handcrème.

Selfie-licht

Nu we het toch over de toiletten hebben, willen we nogmaals benadrukken hoe belangrijk licht is. Natuurlijk daglicht is nog steeds het beste, maar dit lukt uiteraard niet in elke zaak. Wat je vooral niet mag doen, is licht van boven laten schijnen. Zorg voor direct licht op het gelaat. Denk aan het ideale licht dat nodig is om een selfie te nemen.

Wil je meer do's & dont's lezen om de vrouwelijke gast te bekoren?