Speciale social media index voor de tweetende chef

De laatste jaren is de celebrityfactor van foodies en chefs enorm toegenomen. Niet alleen door de verschillende kookprogramma's op tv, groeiende interesse in eten of koken als hippe hobby, maar ook omdat verschillende chef's steeds actiever worden op social media.

DigitalCoCo, een Amerikaans communicatiebureau bracht samen met online tracking systeem Klout al eerder de Restaurant Social media index. Hier kunnen restaurants hun effectiviteit op social media kunnen vergelijken met die van hun concurrenten. Starbucks, Subway, McDonalds, Taco Bell en het Hardrock cafe komen hier het beste uit te bus. Begin Maart van dit jaar wil DigitalCoCo eenzelfde index uitbrengen, maar dan voor internationale chefs. De 'sterrenstatus'  van dit systeem heeft dan niets meer met de Michellingids te maken, maar met je hoeveelheid volgers, tweets en retweets.