Taco’s zijn een hele mooie toevoeging aan je menukaart. Ze bieden oneindig veel mogelijkheden en variaties met toppings en vullingen en ze zien er ook nog lekker ‘instagrammable’ uit. En je kunt ze als lunch, diner en snack serveren. Staan er nog geen taco’s op je menukaart? Werk aan de winkel! We geven je 4 redenen waarom veel horecaondernemers fan zijn van taco’s op de kaart.

1. Makkelijk vega(n) variëren

Taco’s zijn ideaal om lekker te variëren. Vul ze met een andere vulling of topping en je gasten hebben altijd wat te kiezen. Dat maakt van taco’s ook een ideaal gerecht voor je vegetarische en veganistische gasten. Vul een tacoschelp of soft tortilla bijvoorbeeld eens met zwarte bonen of Pulled Oats in plaats van pulled chicken, beef of pork. Met de juiste kruiden, salsa en plantaardige ingrediënten creëer je een verrassende smaaksensatie en maak je van taco’s een echte hit op je menukaart. Op de site van Santa Maria vind je inspiratie voor heerlijke vega(n) tacovullingen

2. Verhoog je omzet met de lekkerste bijgerechten

Taco’s zijn heerlijk als snack, maar ook als volwaardig lunchgerecht of diner. Dan moet je er natuurlijk wel echt wat bijzonders van maken! Serveer er bijvoorbeeld een lekkere veggie side dish zoals gegrilde of ingemaakte groenten. Gasten waarderen het als je met ze meedenkt over lekkere combinaties! Denk ook aan je marketing: in Amerika is #tacotuesday al jarenlang een populaire hashtag die op rustige dinsdagen voor een flink hogere omzet zorgt.

3. Verleid met verhalen

Met een smakelijke omschrijving maak je je taco extra aantrekkelijk. Gebruik daar zowel de menukaart voor als je verhaal aan tafel. Benoem smaken en texturen en vertel over de bereiding of herkomst. Noem je gerecht niet ‘Taco’s’, maar ‘Tropische taco’s met geroosterde kip en pikante chutney’. Zorg dat je bediening ook wat extra’s kan bieden, bijvoorbeeld door gasten te vertellen welk drankje het beste bij hun taco past. Service en beleving aan tafel!

4. Voordelig inkopen en verspilling vermijden

Taco’s zijn, net als andere Tex Mex-gerechten, een slimme margemaker op je kaart. Je hebt er namelijk geen dure ingrediënten voor nodig. Als je het slim aanpakt, vul je je taco met ingrediënten die je ook in andere gerechten verwerkt. Of nog beter: tover de lekkerste taco’s op tafel met overgebleven groentes! Twee vliegen in één klap, want zo voorkom je ook een hoop
voedselverspilling.

Word jouw taco uitgeroepen tot de lekkerste Taco van Nederland?

Zijn jouw taco’s geliefd bij jouw gasten, en verdienen ze een plek in de Taco Top 10? Meld je dan snel aan voor 1 december. 

Zo doe je mee

  • Stap 1: Neem een foto van jouw populairste taco

  • Stap 2: Deel jouw creatie met ons via de actiepagina www.tacotop10.nl en vertel in je motivatie waarom jouw taco een plek in de Taco Top 10 verdient

  • Stap 3: Maak kans op een unieke workshop van Jord Althuizen voor jou en je team, en op de titel ‘De Beste Taco van Nederland’! (en vele andere prijzen)
     

Meld je aan voor de Taco Top 10! »