Bezorgplatforms zijn voor veel chefs een lastige partij. Ze lijken soms alle macht te hebben in de relatie. Vooral in de Verenigde Staten, maar ook elders, lopen verschillende processen die hun macht zouden beperken.

Wereldwijd heerst een gevoel niet zonder de bezorgplatforms te kunnen. Het is tekenend voor het succes van de bedrijven en het gat in de markt dat ze weten te vullen. De keerzijde van de medaille is de macht die de bedrijven hebben ten opzichte van restaurants en het gevoel dat de commissie te hoog is. Die onvrede vertaalt zich de laatste tijd steeds meer naar nieuwe wetgeving. In de Verenigde Staten zijn het vooral de steden die optreden:

  • Een groot aantal steden stelden tijdens de pandemie een tijdelijke maximum-commissie in en sommige steden willen die maatregel nu permanent maken. In New York moet een maximum commissie van 15% gaan gelden, maar Doordash, Grubhub (onderdeel van Just Eat Takeaway) en Uber vechten die maatregel aan. In San Francisco gold al langer eenzelfde maatregel, maar tegen ook die beslissing gaan DoorDash en Grubhub juridisch in. In de Verenigde Staten is een commissie van 30% niet ongebruikelijk. 

  • In California werd in een rechtszaak beslist dat bezorgers van platformdiensten niet als zelfstandigen mogen werken, maar in dienst genomen moeten worden. Dit geeft de werknemers meer rechten, wat naar verwachting de kosten voor de platforms verhoogt. De zaak heeft dezelfde strekking als de uitspraak van de Nederlandse rechter, die onlangs bepaalde dat Uber zijn chauffeurs volgens de taxi-CAO moet gaan betalen.

  • Chicaco klaagt Doordash en Grubhub aan. De rechtszaak gaat om verschillende aanklachten, maar komt erop neer dat de diensten restaurants, werknemers én consumenten benadeelden. Zo zouden de diensten restaurants op hun website hebben gezet die eigenlijk niet aangesloten waren. 

  • De stad New York voerde een wet in die bezorgdiensten verplicht klantgegevens te delen met restaurants, die zo meer inzicht krijgen in hun bedrijfsproces én meer macht krijgen in de relatie met de bezorgdiensten. Platform Doordash vecht de wet aan omdat het in zou gaan tegen het privacyrecht van consumenten.