De Italiaanse keuken is en blijft in ons land een van de meest populaire keukens. De rijke en pure smaken van de mediterranee doen het altijd goed. De keuken blinkt uit in eenvoud. Een paar ingrediënten van de beste kwaliteit, zijn genoeg om de lekkerste gerechten op tafel te toveren. Of het nu gaat om pasta, pizza, salades, brood. Denk bij brood ook eens aan focaccia! Een verrassend veelzijdig ingrediënt, waarmee je de smaak van de méditerranée in een handomdraai naar jouw menukaart brengt. En ook nog met een interessante marge!

“Serveer de smaak van Italië op jouw menukaart”

Een echt Italiaanse focaccia onderscheidt zich door een licht knapperige buitenkant, de rijke smaak van olijfolie en een zachte luchtige kruim. Vanuit Genua, de bakermat van de Italiaanse focaccia, brengt Vandemoortele Lanterna Focaccia naar de Nederlandse foodservicemarkt: een uitgebreid assortiment met focaccia’s, bereid volgens authentiek receptuur, die veelzijdig kunnen worden ingezet op ieder moment van de dag. De focaccia’s van Lanterna worden in Italië gemaakt met uitsluitend natuurlijke ingrediënten (clean label).

Top, toast of beleg in een handomdraai!

De focaccia is in Nederland inmiddels volledig ingeburgerd. Maar er valt nog een wereld te winnen. De mogelijkheden worden binnen de horeca nog niet altijd optimaal benut, terwijl de veelzijdigheid het juist tot een ideaal product maakt voor iedere creatieve chef:

  • Toppen is ideaal voor bij de borrel of als hapje en amuse. Als chef creëer je eenvoudig jouw eigen signatuur door rijkelijk te toppen met verse kruiden, kaas, Italiaanse vleeswaren of gegrilde groentes.

  • Toasten is de perfecte toepassing voor bij de warme lunch. Denk naast de klassiekers zoals Caprese of Tuna Melt ook eens aan een tosti in Italiaanse stijl of bijzondere smaakcombinaties, met bijvoorbeeld bospaddenstoelen en balsamico of kip met honing-mosterddressing.

  • Beleggen is erg geschikt voor catering of to go lunches. Rijkelijk belegd heeft een focaccia direct een luxe uitstraling. Wil je jouw gast een burger in Italiaanse stijl serveren? Gebruik de focaccia dan als burgerbun.

         In de receptbrochure vind je volop inspiratie »

 

Op de Italiaanse borrelplank: drie keer slim toppen

  • Plaatfocaccia’s zijn supersnel en simpel in bereiding en daarmee het ideale brooditem voor op de borrelplank of als lunchsnack op het terras.

  • Door diverse soorten beleg en toppings te gebruiken, serveer je altijd iets verrassends en origineels.

  • Serveer on the side een lekkere tapenade, pesto of schaaltje olie om lekker te dippen. 

  • Presenteer de focaccia’s op een originele manier en snijd ze in verschillende vormen. Reepjes, driehoekjes, squares. Door verschillende snijtechnieken te gebruiken presenteer je – voor het oog – grotere porties. En dat is dus goed voor je rendement.

  • Sowieso zorg je met brood op je plank voor brood op de plank. Een goed gevulde broodplank voor 2 tot 4 personen geeft qua ingrediënten een luxe uitstraling, tegen een aantrekkelijke kostprijs. Bekijk hier twee rekenvoorbeelden »

 

Het Lanterna assortiment bestaat uit plaatfocaccia’s (ideaal om te toppen), toastbrood (speciaal om te roosteren) en sandwichfocaccia’s in ronde en rechthoekige vorm (perfect om te beleggen). Ze staan in een handomdraai op tafel. Alleen nog even afbakken. 

Bekijk hier het complete assortiment »