Gaat Tesla Shell achterna? Je staat er niet elke dag bij stil. Maar de Nederlands-Britse brandstofreus behoort met 45.000 tankstations wereldwijd tot de grotere foodverkopers op de aardbol. Geen wonder dat Elon Musk en Tesla wel brood zien in horeca bij oplaadstations voor elektrische auto’s.

Foto door: Grisha Bruev

Dat de tank-annex-foodservicemarkt groot is, laat Shell zien. Shell heeft meer verkooppunten dan McDonald’s en zelfs meer dan Subway, dat bijna 42.000 outlets telt. Shells tankstations hebben dagelijks 30 miljoen klanten; er worden jaarlijks een kwart miljard koppen koffie verkocht, 350 miljoen blikjes en flesjes frisdrank en 450 miljoen broodjes, koeken en snacks. Inclusief tabak, is de wereldwijde omzet van de shops, horeca en bakery’s goed voor tientallen miljarden euro’s.

Afhaalmaaltijden

Tesla zet een eerste stap in deze foodservicemarkt, die internationaal petrolmarket wordt genoemd. In zijn geval moeten we misschien spreken van chargemarket. In het Californische stadje Santa Monica wil het automerk zijn eerste snellaadstation bouwen met een restaurant erbij. Volgens verschillende bronnen is dit nog maar het begin; Tesla heeft plannen om in heel de VS laadstations met foodservice te combineren. Omdat de plekken goed bereikbaar zijn, zou Tesla ook afhaalmaaltijden willen verkopen.

Old school drive-in

Elon himself liet op Twitter weten: “Ik zet een old school drive-in, een rolschaats- & rockrestaurant neer bij de nieuwe snellaadstations in Los Angeles.” Tesla zou zijn iconische T als beeldmerk willen gebruiken voor zijn foodactiviteiten, zijn eigen variant op de gouden M-bogen van McDonald’s en de schelp van Shell.