Food Inspiration serveert drie zakelijke actualiteiten. Ten eerste: The Avocado Show lanceert high-trafficformule. Verder: leveringsproblemen met bak- en frituurolie verwacht. En: HelloFresh investeert in bezorging kant-en-klare maaltijden.

THE AVOCADO SHOW IN SHOPPING MALL

Het Amsterdamse restaurantconcept The Avocado Show opent een vestiging in Nederlands grootste, nieuwe winkelcentrum Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam. Komende zaterdag opent deze zogenaamde ‘flagshipstore’ van de avocadoformule.

Het gaat om een nieuw subconcept van The Avocado Show, dat speciaal is ontwikkeld voor grote winkelcentra en andere trafficlocaties. De vestiging in Westfield bestrijkt een oppervlakte van 190 vierkante meter en telt 80 zitplaatsen. Het restaurant in Mall of the Netherlands is de eerste outlet in ons land buiten Amsterdam.

In Amsterdam heeft de formule, gestart in 2017, drie volwaardige vestigingen en een relatief nieuwe to go-outlet. Daarnaast is The Avocado Show present in Brussel, Londen en Madrid. Op korte termijn wordt een tweede vestiging geopend in de Belgische hoofdstad, terwijl ook in Parijs (Les Halles) en Stuttgart binnen afzienbare tijd Avocado Shows hun deuren openen.

BAKOLIE: PROBLEMEN MET LEVERING

Op zeer korte termijn ontstaan leveringsproblemen voor plantaardige bak- en frituurolie. Dit verwachten producenten en groothandels. Bij horecagrossiers zijn de eerste hamsteraars gesignaleerd die een voorschot nemen op astronomisch hoge prijzen en verwachte tekorten.

De oorlog in Oekraïne versterkt een ontwikkeling die al langer aan de gang was: plantaardige oliën worden peperduur. Door allerlei industriële toepassingen van palmolie, het bijmengen van plantaardige oliën in autobrandstof, misoogsten en coronaproblemen, steeg de prijs voor spijsolie de afgelopen twee jaar al drastisch. De oorlog in Oekraïne veroorzaakt een verdere en extremere prijsopdrijving.

Rusland en Oekraïne zijn samen goed voor driekwart van de wereldwijde export van zonnebloemolie, maar leveren ook andere plantaardige oliën. Door de oorlog liggen veel transportkanalen stil. De verwachting is dat door het tekort aan zonnebloemolie de vraag verschuift naar andere oliën: dit werkt prijsverhoging en mogelijk tekorten in de hand.

Frituurolie-leverancier OTR Oiltrade was de eerste die richting zijn afnemers bekendmaakte dat de levering onzeker wordt. “Als de havens in de Zwarte Zee in de komende weken niet opengaan, zullen we geconfronteerd worden met onvermijdelijke leveringsproblemen. Vervangende goederen zijn nauwelijks beschikbaar op de wereldmarkten. Uiteraard proberen we de afgesloten contracten na te komen, maar als gevolg van de huidige situatie kunnen we helaas geen concrete toezeggingen doen. Voor de komende weken is de levering van zonnebloemolie grotendeels verzekerd. Voor de andere oliën verwachten we geen problemen. Echter, voor nieuw af te sluiten contracten zullen de prijzen fors hoger zijn.”

HELLOFRESH: 7,2 MILJOEN KLANTEN

HelloFresh, bezorger van ingrediënt- en receptboxen voor maaltijden, sloot vorig jaar af met 7,2 miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf boekte in 2021 een jaaromzet van €6 miljard, ruim zestig procent meer dan in 2020. HelloFresh leverde vorig jaar bijna één miljard maaltijden in zeventien landen.

Het bedrijf begeeft zich steeds nadrukkelijker op de markt van kant-en-klare maaltijden. Via overgenomen dochterbedrijven als Factor in de VS (“Get healthy, chef-prepared meals to your doorstep”) en het Australische Youfoodz (“Healthy meal delivery service”) maakte deze activiteit zelfs enorme sprongen. Factor was in 2020 HelloFresh’ eerste merk voor ready to eat maaltijden, Youfoodz is vorig jaar toegevoegd. In het Verenigd Koninkrijk lanceerde HelloFresh het sublabel Green Chef, maaltijdboxen met verantwoorde ingrediënten, waarbij de consument de keuze heeft uit: ketodieet, lower carb, flexitarisch, vegan en vegetarisch.

Nederland behoort tot één van de eerste landen waar het Berlijnse bedrijf in 2012 startte, dit jaar precies tien jaar geleden. Expliciet Nederlandse cijfers verstrekt HelloFresh officieel niet. Volgens mediaberichten lag het aantal Nederlandse klanten eind 2021 echter op meer dan 345.000 huishoudens. Dit zou betekenen dat de omzet in ons land in de buurt moet liggen van de €300 miljoen.