De meeste mensen weten precies wat ze willen bestellen bij fastfoodketens. Een Big Mac-voordeelmenu met twee keer frietsaus, een grote Fanta en een McFlurry. Toch kennen ze waarschijnlijk niet het hele menu van het restaurant. Dat komt doordat er bij sommige vestigingen minder bekende items verkrijgbaar zijn, bijvoorbeeld gerechten die getest worden. De producten worden ook wel ‘secret menu items’ genoemd.

Food Inspiration zet een paar van deze geheime items op een rijtje.

1. BURGER KING

Het overgrote deel van de mensen is wel bekend met deze burgergigant. Voor wie denkt het menu van binnen en buiten te kennen, is er goed nieuws. Bij de fastfoodketen kun je namelijk verschillende ‘geheime’ items bestellen. Een voorbeeld daarvan is de Suicide burger. Deze burger bestaat uit een sesambroodje dat is belegd met vier vleesburgers en vier plakken cheddarkaas. De burger wordt afgetopt met Burger King’s speciale saus en een paar plakken bacon. 

2. MC DONALD'S

De Big Mac, filet ‘o fish of de McChicken zijn bekende burgers van McDonald's. Met één van de gerechten op hun secret menu brengen ze een ode aan deze drie. Op de land, sea and air burger vind je ingrediënten die elk één van deze elementen representeren.

Zo is het broodje belegd met een runder-, vis- én kipburger. Naast burgers vind je op het geheime menu van McDonald's ook een heuse verjaardagstaart. Op de taart, die bedekt is onder een dikke laag vanillecrème, staat een afbeelding van Ronald McDonald. De taart wordt meestal bewaard in de vriezer, omdat maar weinig mensen van het bestaan ervan afweten en hij dus niet vaak wordt besteld.

3. KENTUCKY FRIED CHICKEN

Bij KFC is er natuurlijk maar één stuk vlees dat de show steelt en dat is kip. Geen wonder dat er op het geheime menu van het kiprestaurant een wel heel kippige versie van een kipburger te vinden is. De KFC triple down bestaat uit drie stukken gefrituurde kip. Hiervan fungeren twee stukken gefrituurde kip als broodje en de derde kipburger bevindt zich in het midden. Op het ‘broodje’ zit ook nog gesmolten kaas, tomaat en bacon. 

4. STARBUCKS

Het menu van koffieketen Starbucks is uitgebreid. Doordat je bij het bedrijf eindeloos kunt variëren met koffiesoorten, siropen en koude of warme drankjes, zal je zelden alles proeven. Daarnaast staan niet alle drankjes die Starbucks serveert op hun menu.

Omdat er zoveel opties zijn om uit te kiezen, kan je een bestelling zo gek maken als je zelf wilt. Zo is dan ook het secret coffee menu van de keten ontstaan. Starbucks fans bedachten verschillende combinaties en plaatsten deze op de website HackTheMenu.com.

Met de recepturen op de website bestel je gemakkelijk een suikerspin-frappucino of een butterbeer latte. Voor de echte koffieliefhebber is er de liquid cocaïne, een drankje waar vier shots espresso en vier pompjes chocoladesiroop in zitten.

5. TACO BELL

Hoewel deze restaurantketen minder bekend is in Nederland, vind je hem toch op een aantal plekken in het land. Je kunt bij het fastfoodrestaurant terecht voor burrito’s, enchilada's en quesadilla's. In de VS is Taco Bell al tientallen jaren ontzettend populair. Ook hier kan je verschillende secret menu items bestellen bij sommige vestigingen.

Op het geheime menu vind je twaalf verschillende gerechten. De Enchirito trekt verreweg de meeste aandacht. Dat komt niet alleen door de vreemde naam, maar vooral door de omschrijving van het gerecht. Het is namelijk één van de meest calorierijke gerechten die je bij Taco Bell kunt bestellen; het wordt een flavourful monster genoemd.

De Enchirito is een enchilada gevuld met een grote hoeveelheid gesmolten kaas, kidneybonen, ui en rundvlees. De enchilada wordt tot slot overgoten met een rode saus en nog meer gesmolten kaas.