Bij Coco Conserven verwerken chef-koks verse ingrediënten en verspillingsstromen tot smaakvolle, ingeblikte gerechten.

Naam Indie brand: Coco Conserven

Website: www.cococonserven.nl

Oprichtingsdatum: April 2016

Jaaromzet 2017: 750.000 euro

Ondernemers: Vera Bachrach (36), Sascha Landshoff (30), Joris Jansen (29)

 

Het ondernemen is voor Vera, Sascha en Joris niets nieuws, en een bijdrage leveren aan de verduurzaming van het voedselsysteem ook niet. Enkele jaren geleden maakten zij naam met De Tostifabriek, een levend kunstproject waarbij consumenten de totstandkoming van een tosti konden aanschouwen. In de fabriek, midden in Amsterdam, werden alle ingrediënten voor een tosti - ham, kaas en brood - van begin tot eind geproduceerd. Het resultaat na negen maanden? Duizend tosti’s. En een onbevredigd gevoel bij de ondernemers dat ze behalve de herinnering niets tastbaars en langdurigs konden bijdragen aan het voedselsysteem. Zo ontstond het idee voor Coco Conserven.

 

 

Met hun culinaire conservenhuis willen de ondernemers een blijvend tegenwicht bieden aan de vers-hype die voor veel verspilling zorgt. Waar in de branche vers eten op een voetstuk staat is ingeblikt voedsel vaak het ondergeschoven kindje. En dat terwijl in veel landen ingeblikt voedsel culinair aanzien geniet. Die tendens doorbreekt Coco Conserven door culinaire hoogstandjes in te blikken en daarmee een duurzame oplossing te bieden voor de hedendaagse voedselproblematiek. Duurzaam omdat ingeblikt eten langer houdbaar is, je het ongekoeld kunt bewaren en blik een oneindig recyclebare verpakking is.

 

 

Ondernemerslessen volgens Vera Bachrach:

  • Indie brands en start-ups krijgen van alle kanten adviezen, methoden en modellen aangereikt van coaches, consultants of andere partijen. Vaak komen die adviezen uit een vorig tijdperk of passen ze niet bij de schaal of missie van je bedrijf. Blijf daarom altijd naar jezelf luisteren en blijf je eigen ondernemers intuïtie volgen.

  • Zorg dat je je eigen stijl van ondernemen ontwikkelt. De enige manier om gevoel te krijgen voor je bedrijf, je markt en je missie is door het zelf te doen, kennis te shoppen bij ondernemers met dezelfde missie en zelf expert te worden.

  • Heb lol!

 

Vera Bachrach is een van de Food100, een netwerk van honderd gevestigde leiders en aanstormende talenten die de race to the bottom in voedsel wil stoppen en keren en foodgeneraties wil verbinden. Bekijk hier de volledige Food100 lijst.