Eet je liever uit je eigen groentetuin of bij een drive-in restaurant? #vrimibovideo

Volgens Ron Finley zijn wij zelf het probleem van de huidige voedselproblemen en gezondheidsziektes. Finley is van origine een modeontwerper én hij is co-founder van LA Green Grounds, een organisatie die tuinen aanlegt in arme wijken in Los Angeles. De wijk groener maken en de mensen echt eten met elkaar laten delen, dat is zijn doel.

Volgens hem zijn steden zoals Los Angeles een food desert geworden. Waar de drive-thru fastfoodrestaurants een zorgwekkend stijgend aantal gezondheidsproblemen veroorzaken, wil Finley met zijn groentetuin een gezond alternatief bieden. Hij sprak op een TED conferentie, ter afsluiting zei hij: ‘If you wanna meet? Don't call me, talking about your plans. If you wanna meet? Come to the garden with your shovel and plant some shit.’
 
Bekijk het filmpje hieronder.