Mc Donalds wil laten zien waar producten vandaan komen, met deze app kijk je dwars door je hamburger heen.

Mc Donald's vecht voortdurend tegen vooroordelen en critici die de 'echtheid' van de producten in twijfel trekken. Met deze nieuwe app wil de fastfoodketen in Australië daarom laten zien waar de producten vandaan komen. Met behulp van een smartphone en de nieuwe app TrackMyMacca’s kun je je eten tot leven laten komen en bijvoorbeeld een boerderij laten ontpoppen uit je tafel, of een vissersbootje rond laten varen. McDonald’s laat hiermee de oorsprong van de producten zien.

McDonald’s Australië heeft deze app met behulp van augmented reality techniek ontwikkeld. Hierdoor kunnen niet bestaande dingen digitaal tot leven komen. Een smartphone herkent de code op de verpakking van bijvoorbeeld een hamburger en projecteert automatisch op je telefoon de bijbehorende animatie. Bij een gewone hamburger de boer, bij een Filet-o-Fish de visser en bij de salade de akkervelden. Elke McDonald’s vesting heeft zijn eigen leveranciers. De app laat door middel van gps bij iedere vestiging de juiste leveranciers zien in de animatie.

Bekijk hier de video.