Coffitivity brengt app met cafégeluiden op de markt om creativiteit tijdens het werken te verhogen.

Volgens recent onderzoek is het geluid van gemompel in een café en espresso machines (een geluidssterkte van ongeveer 70 decibel) het meest optimale omgevingsgeluid om in te werken. In tegenstelling tot complete stilte of teveel lawaai brengt dit soort geluid het creativiteitsniveau naar een hoger level en stimuleert het nog efficiënter te werken.

On the list

Coffitivity is een app die via iTunes - in de toekomst ook voor Android - en online te gebruiken is. De app bevat op dit moment twee verschillende tracks met cafégeluiden en hoopt in de toekomst over de hele wereld geluiden te verzamelen van verschillende locaties. De voorkeur van de luisteraars ligt vanwege de charme vooral bij Franse en Italiaanse cafés. Vooral in Seoul, New York en Londen is Coffitivity een buzz aan het creëren dat nu al zorgt voor een gebruikersaantal van 7.000 tot 12.000 gebruikers per dag.

Voor de thuisblijvers
Coffitivity biedt uitkomst voor zakenlui die ‘vast’ zitten op hun bureaustoel en geen mogelijkheid zien om in een café te werken, maar misschien nog interessanter zijn de thuiswerkende freelancers. Zij kunnen zich nu op een effectieve manier afsluiten van lawaaierige kinderen en zich weerhouden van de verleiding om huishoudelijke activiteiten te verrichten.