Nieuwe technologie maakt het mogelijk om de smaaksensatie van kookprogramma's op TV real time te beleven.

Wetenschappers hebben een simulator ontwikkeld die door middel van elektronische trillingen, en verschil in temperatuur de smaakpapillen op je tong stimuleren. Op deze manier kunnen smaken als zout, zoet, zuur en bitter worden gereproduceerd zodat je in de toekomst kunt meegenieten wanneer je naar een kookprogramma kijkt. 

Digitale lolly
Naast het gebruik in combinatie met TV-shows zullen ook computerspellen en het ‘delen van eten’ via telefoon of internet worden uitgebreid met een smaaksensatie. Het brein achter het product, Dr Nimesha Ranasinghe van de universiteit van Singapore, denkt zelfs na over een digitale lolly. Eindeloos kunnen genieten van iets zoets, zonder dat je ervan aankomt of dat je tanden beschadigd raken.

De video hieronder laat door middel van een prototype zien hoe het in zijn werk gaat: