Welke food apps mag je echt niet missen? Wij zetten ze op een rijtje. Dit keer de kookboek apps!

Allerhande Koken 
Mooie foto’s van alle gerechtstappen en 'how to' video’s maken de gratis Allerhande kook-app een nieuwe inspiratietool voor in de keuken. In het – makkelijk te bedienen – werkscherm vind je bundels met recepten die afgestemd zijn op de tijd van het jaar, zoals seizoensgroenten. Een handige tool – hoewel nog niet helemaal werkend – is de stembediening, met deze functie kun je commando’s geven om naar de volgende stap te gaan in het gerecht. Hiervoor hoef je dus niet met je vuile handen over je iPad te swypen.

Modernist Cuisine at Home 
Dit is niet zomaar een kookboek-app. Dit is de interactieve versie van het goed verkochte ‘Modern Cuisine’ boek. De app is te koop voor een bedrag van $79,99 en is net zo duur als het hardcopy boek. Het biedt goede stap-voor-stap recepten voor zowel de chef als de amateur met bereidingsfilmpjes, mooi dynamisch beeldmateriaal en zelfs uitleg van de gebruikte technieken – in beeld en in tekst. Handig voor de chefs is de tool om een boodschappenlijstje te maken en voor de amateur een gids met daarin de uitleg van de gebruikte ingrediënten – die niet allemaal bekend zullen zijn.

Bord’Eau 
Richard van Oostenbrugge van Bord’Eau** introduceerde in november 2013 zijn gratis iPad-app met daarin veertien bereidingen van gerechten - in beeld -die hij in zijn restaurant serveert. Deze worden begeleid met mooi gemaakte video’s. De app is meer bedoeld voor inspiratie, want je vindt er slechts twee recepten in terug, maar je kunt wel een kijkje nemen achter de schermen van een tweesterrenrestaurant en alle ingrediënten van de gerechten worden uitgelicht. Daarnaast kun je een update voor de app kopen – voor €5,49 – waarvoor je twaalf extra recepten en een extra documentaire krijgt. 

My CookBook 
Hoe handig is het om willekeurig gevonden recepten op te slaan in je eigen kookboek? Met deze gratis app kun je al je recepten opslaan op één plaats en heb je de mogelijkheid te zoeken naar recepten over het hele web. Een mooi DIY voorbeeld waarmee je je kookboek kunt delen met je vrienden en ook nog eens makkelijk kunt uitwisselen.