Laat een bezoekje aan dit restaurant een van je goede voornemens zijn... Niet echt op de route, maar zo bijzonder!

Magnus Nilsson is chef van Fäviken Magasinet. Fäviken is een van de meest afgelegen restaurants ter wereld gelegen midden in de bossen van Noord-Zweden. Magnus is een meester wildplukker en gebruikt alleen producten die verbouwd of gevangen zijn in de directe omgeving. Bijna niks wordt geïmporteerd op suiker, zout en azijn na. Sinds 2 jaar neemt Fäviken de 34e plaats in op de San Pellegrino's World's Best Restaurants.

Magnus runt het restaurant met dezelfde filosofie als de boerderij die eerst in het restaurant zat. Het kleine team oogst en conserveert alles volgens natuurlijk technieken. Moderne en populaire technieken worden niet gebruikt. Enkel simpele bereidingen op kolen en open vuur vind je terug op het menu van Fäviken.

Lees meer over Magnus en Fäviken in zijn boek