It is a revolution! Kookgerei paraat en trek ten strijde tijdens de Food Revolution Day van @JamieOliver op 16 mei

We spenderen steeds meer tijd in restaurants en minder tijd in de keuken. Amerika heeft zelfs vijf keer zoveel fastfoodrestaurants als supermarkten. Als reactie hierop startte de bekende Britse chef Jamie Oliver in 2011 de Food Revolution Day; een dag van wereldwijde actie om zoveel mogelijk mensen de keuken in te krijgen. Dit jaar vindt de dag plaats op vrijdag 16 mei.

De kunst van het koken
De Food Revolution Day is een campagne van de Jamie Oliver Food Foundation in Groot Brittannië en de Verenigde Staten en The Good Foundation in Australië. Met de Food Revolution Day wordt het belang van gezond eten onderstreept en staat alles in het teken van samen koken, delen van kennis, leren van elkaar en kennismaken met nieuwe producten. Alles om te voorkomen dat de huidige generatie kinderen opgroeit zonder ‘cooking skills’. In 74 landen over de hele wereld worden grote diners georganiseerd, wordt er gekookt op scholen, vinden kookworkshops plaats of planten kinderen groente- en fruitzaden.

Guinness World Record
Zo wordt er geprobeerd om met ‘Jamie’s Rainbow Salad Wrap cooking lesson’ het wereldrecord ‘Meeste deelnemers in een kookworkshop in 24 uur’ te verbreken. De kookworkshop kan live gestreamed worden en iedereen is welkom om deel te nemen. 

Gezond schoolontbijt
Ook in eigen land worden er verschillende dingen georganiseerd. Zo biedt de Youth Food Movement Utrecht een schoolontbijt aan op vier basisscholen in Utrecht. Blogger Karin Egberink schreef er een blog over. Lees hem hier!

Heb jij een ander goed idee om de Food Revolution Day tot een succes te maken? Iedereen kan zich aanmelden via foodrevolutionday.com.