De aloude mannenwereld van food & drinks wordt langzaamaan doordrenkt met vrouwenpower. Zo ook in de wereld van bartenders.

Steeds meer vrouwen kiezen voor een carrière in de wereld van foodservice en doen dit op steeds jongere leeftijd. We omarmen het vrouwelijk talent en zijn klaar voor de feminiene opmars in de foodwereld.

Twaalfde op wereldkampioenschap voor bartenders

Met slechts een dikke twee jaar aan ervaring, was de overwinning van de Belgische Hannah van Ongevalle op de Worldclass bartenders van België zeker opmerkelijk. Ze mocht vervolgens België vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap voor bartenders in 2014. Hierna mag Ongevalle zich tot de top twaalf bartenders ter wereld noemen, iets wat geen enkele Belg eerder lukte.

Eigenaar van

Hannah is op 24-jarige leeftijd al eigenaar en bartender van The Pharmacy in Knokke, samen met haar vader. Deze speakeasy bar bevindt zich op een geheime locatie en staat nu al bekend om haar verschillende smaken. Met nu al zo veel kennis over bartending, belooft zij een grote naam te worden in de drankensector.

Meer weten over vrouwelijke talenten?

Foto: Ivan Put